• Hotline:
     096.152.9898

Đề thi - Đáp án

Ôn luyện kiến thức với đề thi thử môn Tiếng anh có kèm đáp án

Dưới đây sẽ là đề thi thử THPT Quốc gia năm 2020 môn Anh mã đề 97 gồm 40 câu hỏi theo cấu trúc đề thi chính thức có đáp án giúp các em ôn tập lại các kiến thức. Hãy cùng theo dõi nhé!

Ôn luyện kiến thức với đề thi thử môn Tiếng anh có kèm đáp án

Ban tư vấn trường Cao Đẳng Y Dược Sài Gòn sưu tầm đề thi theo cấu trúc đề thi của Bộ GD&ĐT sẽ giúp các em ôn tập lại các kiến thức đã học và chuẩn bị cho kì thi THPT sắp tới.

Đề thi thử

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.
 
Question 1: Most greetings cards are folding and have a picture on the front and a message inside.
 
A. Most
 
B. folding
 
C. on the front
 
D. inside
 
Question 2: Measles are an infectious disease that causes fever and small red spots.
 
A. Measles
 
B. are
 
C. infectious
 
D. and
 
Question 3: The Oxford English Dictionary is well known for including many different meanings of words and to give real examples.
 
A. The
 
B. well known
 
C. meanings
 
D. to give
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.
 
Question 4: The repeated commercials on TV distract many viewers from watching their favourite films.
 
A. contests
 
B. economics
 
C. advertisements
 
D. businesses
 
Question 5: It is such a prestigious university that only excellent students are entitled to a full scholarship each year.
 
A. have the obligation to
 
B. are given the right to
 
C. have the right to refuse
 
D. are refused the right to
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.
 
Question 6: Drivers are advised to get enough petrol because filling stations are few and far between on the highway.
 
A. easy to find
 
B. difficult to access
 
C. unlikely to happen
 
D. impossible to reach
 
Question 7: There has been insufficient rainfall over the past two years, and farmers are having trouble.
 
A. dominant
 
B. unsatisfactory
 
C. adequate
 
D. abundant
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
 
Question 8: After the car crash last night, all the injured ______ to the hospital in an ambulance.
 
A. were rushing      

B. was rushed
 
C. was rushing
 
D. were rushed
 
Question 9. Peter______ my best friend since we were nine.
 
A. has been
 
B. was
 
C. had been
 
D. would be
 
Question 10. The 22nd SEA Games consisted of athletes from eleven ______ countries.
 
A. participant
 
B. participating
 
C. participation
 
D. participate
 
Question 11: The bad weather caused serious damage to the crop. If only it ____warmer. 
 
A. were     
 
B. has been     
 
C. had been         
 
D. was
 
Question 12: It was so kind of her to put me ___ while I was on a business trip in her town. 
 
A. down     
 
B. up         
 
C. in             
 
D. off 
 
Question 13: The struggle for women’s rights began in the 18th century during a period ______ as the Age of Enlightenment.            
 
A. knew
 
B. that knew
 
C. known
 
D. is knowing
 
Question 14: Working as a volunteer gives her a chance to develop her interpersonal skills, promote friendship, and ______ her own talent.
 
A. to discover
 
B. discovered
 
C. discovering
 
D. discover
 
Question 15: Students are ______ less pressure as a result of changes in testing procedures.
 
A. under
 
B. above
 
C. upon
 
D. out of
 
Question 16: Tom is getting ever keener on doing research on _____.    
 
A. biology
 
B. biological
 
C. biologist
 
D. biologically
 
Question 17: You should look up the meaning of new words in the dictionary ______ misuse them. 
 
A. so that not to     
 
B. so as not to     
 
C. so that not        

D. so not to
 
Question 18: My mother had to work 12 hours a day in a factory just to ______.
 
A. call it a day
 
B. tighten the belt
 
C. break the ice
 
D. make ends meet
 
Question 19: New machinery has enhanced the company’s productivity and ______.
 
A. competitive
 
B. competitor
 
C. competition
 
D. competitiveness
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to each of the following questions.
 
Question 20: The man wore gloves in order not to leave any fingerprints.
 
A. In order to leave some fingerprints the man took off his gloves.
 
B. His fingerprints would not be left unless the man wore gloves.
 
C. The man wore gloves so that he would not leave any fingerprints.
 
D. The man wore gloves in order that his fingerprints would be taken.
 
Question 21. "I will pay back the money, Linda" said Helen.
 
A. Helen suggested paying back the money to Linda.
 
B. Helen apologized to Linda for borrowing her money.
 
C. Helen offered to pay Linda the money back.           
 
D.  Helen promised to pay back Lindas money.
 
Question 22: I was astonished that he knew a lot about Vietnamese food.
 
A. I was astonished at his poor knowledge of Vietnamese food.
 
B. That he knew a lot about Vietnamese food amazed me.
 
C. I knew very little about Vietnamese food, which astonished him.
 
D. It surprised me that Vietnamese food was what he liked most.
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
 
Question 23: She tried very hard to pass the driving test. She could hardly pass it.
 
A. Although she didn‘t try hard to pass the driving test, she could pass it.
 
B. Despite being able to pass the driving test, she didn‘t pass it.
 
C. No matter how hard she tried, she could hardly pass the driving test.
 
D.She tried very hard, so she passed the driving test satisfactorily.
 
Question 24: Ann always keeps up with the latest fashions. She works for a famous fashion house.
 
A.Not working for a famous fashion house, Ann always keeps up with the latest fashions.
 
B.Despite working for a famous fashion house, Ann hardly keeps up with the latest fashions.
 
C.Ann always keeps up with the latest fashions so as not to work for a famous fashion house.
 
D.Ann works for a famous fashion house, so she always keeps up with the latest fashions.
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
 
Question 25:
 
A. agreement
 
B. mineral
 
C. violent
 
D. elephant
 
Question 26:
 
A. attack
 
B. depend
 
C. decay
 
D. vanish
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
 
Question 27:
 
A. cities                
 
B. stops                   
 
C. speaks       
 
D.  dates 
 
Question 28:
 
A. tittle           
 
B.  sprint        
 
C. diving        
 
D. drive
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.
 
Question 29:
 
Two friends Mary and Sheila are talking about Sheilas new hairstyle.
 
-  Mary: “Your new hairstyle is quite attractive!
 
-  Sheila: “_______. I think it makes me look 10 years older.”

 A. Yes, I am proud of myself                    
 
B. Say it again. I like to hear that
 
C. Thank you very much                       
 
D.  You’ve got to be kidding
 
Question 30
 
Diana is talking to a porter in the hotel lobby.
 
Porter: "Shall I help you with your suitcase?      
 
- "Diana: "______"
 
A. Not a chance.
 
B. That‘s very kind of you.
 
C. I can‘t agree more.
 
D. What a pity!
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

WAYS TO IMPROVE YOUR MEMORY

A good memory is often seen as something that comes naturally, and a bad memory as something that cannot be changed, but actually (31)______ is a lot that you can do to improve your memory.
 
We all remember the things we are interested in and forget the ones that bore us. This no doubt explains the reason (32)______ schoolboys remember football results effortlessly but struggle with dates from their history lessons! Take an active interest in what you want to remember, and focus on it (33)______. One way to ‗make‘ yourself more interested is to ask questions — the more the better!
 
Physical exercise is also important for your memory, because it increases your heart (34)______ and sends more oxygen to your brain, and that makes your memory work better. Exercise also reduces stress, which is very bad for the memory.
 
The old saying that ―eating fish makes you brainy‖ may be true after all. Scientists have discovered that the fats (35)______ in fish like tuna, sardines and salmon — as well as in olive oil — help to improve the memory. Vitamin-rich fruits such as oranges, strawberries and red grapes are all good ‗brain food‘, too.

(Source: ―New Cutting Edge‖, Cunningham, S. &    Moor. 2010. Harlow: Longman)

Question 31:
 
A. there
 
B. it
 
C. that
 
D. this
 
Question 32:
 
A. why
 
B. what
 
C. how
 
D. which
 
Question 33:
 
A. hardly
 
B. slightly
 
C. consciously
 
D. easily
 
Question 34:
 
A. degree
 
B. level
 
C. rate
 
D. grade
 
Question 35:
 
A. made
 
B. existed
 
C. founded
 
D. found
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 40.
 
It is commonly believed that school is where people go to get an education. Nevertheless, it has been said that today children interrupt their education to go to school. The difference between schooling and education implied by this remark is important.
 
Education is much more open-ended and all-inclusive than schooling. Education knows no limits. It can take place anywhere, whether in the shower or on the job, whether in the kitchen or on a tractor. It includes both the formal learning that takes place in school and the whole universe of informal learning. The agent (doer) of education can vary from respected grandparents to the people arguing about politics on the radio, from a child to a famous scientist. Whereas schooling has a certain predictability, education quite often produces surprises. A chance conversation with a stranger may lead a person to discover how little is known of other religions. People receive education from infancy on. Education, then, is a very broad, inclusive term; it is a lifelong process, a process that starts long before the start of school, and one that should be a necessary part of one’s entire life.
 
Schooling, on the other hand, is a specific, formalized process, whose general pattern varies little from one setting to the next. Throughout a country, children arrive at school at about the same time, take the assigned seats, are taught by an adult, use similar textbooks, do homework, take exams, and so on. The pieces of reality that are to be learned, whether they are the alphabet or an understanding of the workings of governments, have been limited by the subjects being taught. For example, high school students know that they are not likely to find out in their classes the truth about political problems in their society or what the newest filmmakers are experimenting with. There are clear and undoubted conditions surrounding the formalized process of schooling.
 
Question 36: This passage is mainly aimed at ______.
 
A.    giving examples of different schools
 
B.    telling the difference between the meaning of two related words
 
C.    listing and discussing several educational problems
 
D.    telling a story about excellent teachers
 
Question 37: In the passage, the expression “children interrupt their education to go to school” mostly implies that ______.
 
A.    education is totally ruined by schooling
 
B.    all of life is an education
 
C.    schooling takes place everywhere
 
D.    schooling prevents people discovering things
 
Question 38: According to the passage, the doers of education are ______.
 
A. mostly famous scientists
 
B. mainly politicians
 
C. only respected grandparents
 
D. almost all people
 
Question 39: What does the writer mean by saying “education quite often produces surprises”?
 
A.    Educators often produce surprises.
 
B.    It’s surprising that we know little about other religions.
 
C.    Success of informal learning is predictable.
 
D.    Informal learning often brings about unexpected results.
 
Question 40: Which of the following would the writer support?
 
A.    Without formal education, people won’t be able to read and write.
 
B.    Schooling is of no use because students do similar things every day.
 
C.    Our education system needs to be changed as soon as possible.
 
D.    Going to school is only part of how people become educated.
 
Question 41: The word "they" in the last paragraph refers to ______.
 
A. workings of governments
 
B. political problems
 
C. newest filmmakers
 
D. high school students
 
Question 42: Because the general pattern of schooling varies little from one setting to the next, school children throughout the country ______.
 
A. do similar things
 
B. have the same abilities
 
C. are taught by the same teachers
 
D. have similar study conditions
 
Question 43: From the passage, we can infer that a high school teacher ______.
 
A. is free to choose anything to teach
 
B. is not allowed to teach political issues
 
C. has to teach social issues to all classes
 
D. is bound to teach programmed subjects
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 44 to 50.
 
Ancient people made clay pottery because they needed it for their survival. They used the pots they made for cooking, storing food, and carrying things from place to place. Pottery was so important to early cultures that scientists now study it to learn more about ancient civilizations. The more advanced the pottery in terms of decoration, materials, glazes and manufacture, the more advanced the culture itself.
 
The artisan who makes pottery in North America today utilizes his or her skill and imagination to create items that are beautiful as well as functional, transforming something ordinary into something special and unique.
 
The potter uses one of the Earth’s most basic materials, clay. Clay can be found almost everywhere. Good pottery clay must be free from all small stones and other hard materials that would make the potting process difficult. Most North American artisan-potters now purchase commercially processed clay, but some find the clay they need right in the earth, close to where they work.
 
The most important tools potters use are their own hand; however, they also use wire loop tools, wooden modeling tools, plain wire, and sponges. Plain wire is used to cut away the finished pot from its base on the potter’s wheel.
 
After a finished pot is dried of all its moisture in the open air, it is placed in a kiln and fired. The first firing hardens the pottery, and it is then ready to be glazed and fired again. For areas where they do not want any glaze, such as the bottom of the pot, artisans paint on melted wax that will later burn off in the kiln. They then pour on the liquid glaze and let it run over the clay surface, making any kind of decorative pattern that they want.
 
Question 44: What does the passage mainly discuss?
 
A. Different kinds of clay.                
 
B. The training of an artisan.
 
C. The making of pottery.                
 
D. Crafts of ancient civilizations.
 
Question 45: The word “it” in line 2 refers to ______.
 
A. clay        
 
B. culture        
 
C. survival        
 
D. pottery
 
Question 46: According to the passage, which of the following can be learned about an ancient civilization by examining its pottery?
 
A. Its food preferences 
 
B. Its developmental stage
 
C. Its geographic location
 
D. Its population
 
Question 47: The word “functional” in line 6 is closest in meaning to which of the following?
 
A. Useful        
 
B. Strong        
 
C. Inexpensive        
 
D. Original
 
Question 48: It can be inferred from the passage that clay is processed commercially in order to ______.
 
A. make it dry more evenly                
 
B. remove hard substances        
 
C. prevent the glaze from sticking                
 
D. make it easier to color
 
Question 49: According to the author, what do potters use to remove the pot from the wheel?
 
A. Melted wax    
 
B. A wire loop        
 
C. A sponge        
 
D. Plain wire
 
Question 50: The word “pattern” in line 15 is closest in meaning to which of the following?
 
A. Model        
 
B. Color        
 
C. Puzzle        
 
D. Design

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh mã đề 97

1.B 2.B 3.D 4.C 5.B 6.A 7.D 8.D 9.A 10.B
11.C 12.B 13.C 14.D 15.A 16.A 17.B 18.D 19.D 20.C
21.D 22.B 23.C 24.D 25.A 26.D 27.A 28.B 29.D 30.B
31.A 32.A 33.C 34.C 35.D 36.B 37.B 38.D 39.D 40.D
41.D 42.A 43.D 44.C 45.D 46.B 47.A 48.B 49.D 50.D

 

Đáp án chính thức môn GDCD năm 2017 của Bộ GD&ĐT

Đáp án chính thức môn GDCD năm 2017 của Bộ GD&ĐT

Dưới đây là đáp án chính thức môn Giáo dục công dân (thuộc bài thi Khoa học xã hội) kỳ thi THPT quốc gia 2017 mà Bộ GD&ĐT vừa mới công...


Đáp án môn Lịch sử kỳ thi THPT Quốc gia 2014

Đáp án môn Lịch sử kỳ thi THPT Quốc gia 2014

Đáp án đề thi môn Lịch sử năm 2014 của thầy cô giáo và đáp án chính xác của Bộ GD&ĐT được ban tư vấn tuyển sinh trường Cao đẳng Y Dược HCM cập nhật...


Đáp án chính thức môn Lịch sử THPT quốc gia năm 2015 của Bộ GD-ĐT

Đáp án chính thức môn Lịch sử THPT quốc gia năm 2015 của Bộ GD-ĐT

Sáng 4/7, ngày thi cuối cùng của thí sinh dự kỳ thi THPT quốc gia bắt đầu với môn Lịch sử (buổi sáng, thi theo hình thức tự luận với thời gian 180...


Đáp án chính thức môn Toán tất cả các mã đề năm 2017 từ Bộ Giáo dục và Đào tạo

Đáp án chính thức môn Toán tất cả các mã đề năm 2017 từ Bộ Giáo dục và Đào tạo

Chiều 24-6, Bộ GD-ĐT đã chính thức công bố toàn bộ đề thi và đáp án các môn thi của kỳ thi THPT quốc gia 2017. Ban tư vấn tuyển sinh của trường...



Đăng ký trực tuyến